Brandweer Flevoland nodigt kraamverzorg(st)ers uit voor een training.

 

Beste Kraamverzorger, kraamverzorgster,

Er breekt een mooie en spannende tijd aan voor aanstaande ouders, óók voor die gezinnen die een tweede of een derde kind verwachten. De kinderkamer is ingericht en alles is klaar voor de heugelijke dag. Ouders geven hun kindje graag de best mogelijke start. Daar hoeven wij jou natuurlijk niets over te vertellen. Als kraamverzorgende weet je als geen ander hoe belangrijk veiligheid is. In de breedste zin van het woord.

Maar....hoe zit het met de brandveiligheid? Staan jonge ouders hier ook bij stil? Tijdens de landelijke Brandpreventieweken besteedt de brandweer landelijk aandacht aan het thema Jonge ouders. Onze landelijke campagne krijgt de passende titel: "Maak van je roze wolk geen rookwolk. We doen er alles aan om juist jonge gezinnen te wijzen op brandveiligheid in de woning. En daar hebben wij jouw hulp hard bij nodig.

Als kersverse ouders hun kind in oktiober aangeven bij de burgelijke stand in Almere, Dronten, Lelystad, Urk of Zeewolde, dan kriijgen ze van ons een geboortetas met tips over brandveiligheid èn een cadeautje. Kun je je voorstellen hoe mooi het zou zijn als jij het gesprek over brandveiligheid met de jonge ouders vervolgens kunt aangaan?

Met een klein beetje hulp van onze kant, ontdek je binnen een uur hoe wij tegen brandveiligheid aankijken. en met deze kijk op brandveiligheid draag jij een steentje bij aan een brandveilige woonomgeving voor jonge gezinnen. Sterker nog: met deze kennis ben je als kraamverzorgende een ware ambassadeur voor de brandweer op de kraamadressen waar je komt.

We nodigen je daarom graag uit voor een korte, interactieve workshop. We drinken graag een kop koffie met je en in een ontspannen sfeer vertellen we je over rookmelders, openstaande deuren, de nadelen van wasgoed in de vluchtroutes of het opruimen van de huissleutels.

Doe je mee? Dan treffen we jou en je collega's graag op 25 of 27 september 2018 rond 15:00 uur op de brandweerkazerne van Lelystad (Gordiaandreef 101, 8233 AB  Lelystad) Heb je belangstelling meld je dan aan op risicobeheersing@brandweerflevoland.nl.

Heb je vragen Gerben van der Lugt is bereikbaar via 0900-0165 of via mail: g.vanderlugt@brandweerflevoland.nl  

 

Delen: