Hoe innovatief ben jij?

Leerlingen van het technasium zijn sterk in het bedenken van technische oplossingen. Dit biedt kansen, ook voor de brandweer.

 

Technasium onderwijs

Brandweer Flevoland daagt leerlingen van het technasium onderwijs uit om innovatieve oplossingen te bedenken.  

 

Doel van project

Voordat de brandweer bij een brandmelding is gaan kostbare minuten verloren. Minuten waarin zelf veel gedaan kan worden om veilig de woning te verlaten en jezelf in veiligheid te brengen. Voorkomen van brand is natuurlijk nog beter. Daar kunnen oplossingen voor bedacht worden.

Brandweer Flevoland biedt de leerlingen van het technasium de gelegenheid om innovatieve oplossingen te bedenken voor brandpreventie in woningen. Gedurende een aantal weken kunnen een aantal leerlingen, of een aantal groepen per klas, bezig zijn met een zelf gekozen project.

 

Opzet van het project

Leerkrachten van het technasium kunnen zich aanmelden voor het project. In overleg wordt een plan van aanpak opgesteld. Leerlingen krijgen vooraf inzicht hoe de brandweer werkt en wat de procedures zijn. Dat kan op school of in de brandweerkazerne. Daarna gaan de leerlingen bezig met het project. Tussentijds kan er een beoordeling door de brandweer plaats vinden. Als laatste moet het plan in de klas gepresenteerd worden aan medeklasgenoten.

 

Aanmelden voor het project

Je kunt je aanmelden voor het via het formulier op deze website. Een medewerker van Brandweer Flevoland neemt dan contact op voor het plannen van een afspraak.

 

Meer weten?

Indien je nog vragen hebt, kun je contact opnemen met een van onze medewerkers van afdeling Risicobeheersing via: risicobeheersing@brandweerflevoland.nl

 

Onze school doet mee!


Velden met een * zijn verplicht

Stel een vraag

Heb je een vraag aan de Brandweer over brandveilig leven? Stel hem hier!

Kaarsen zorgen voor een gezellige sfeer, met de juiste tips blijft het ook gezellig (en veilig)

Lees verder.

Delen: