Broodje Brandweer

Bij het project Broodje Brandweer gaat de brandweer met senioren in gesprek over brandveiligheid, onder het genot van een lekkere lunch.

Broodje Brandweer

Tijdens de nationale brandpreventieweken in 2015 heeft Brandweer Flevoland zelfstandig wonende ouderen uitgenodigd voor een broodje brandweer. Om in contact te komen met deze groep senioren in Flevoland werden ze uitgenodigd op de brandweerkazernes in Flevoland.

 

Programma

Een grote groep zelfstandig wonende ouderen heeft hier gehoor aan gegeven. Ze werden ontvangen met een kopje koffie en kregen vervolgens een rondleiding door de kazerne. Er werden veel vragen gesteld en even zoveel antwoorden gegeven. Daarna stond er een heerlijk lunch klaar. Aan iedere tafel zat ook een medewerker van Brandweer Flevoland die eventuele vragen ook nog kon beantwoorden. Er ontstonden hele leuke gesprekken en er werd volop genoten van de lunch.

Na de lunch was er een presentatie waarin de brandonveilige situaties in en om de woning aan de orde kwamen. Al met al gingen de bezoekers voldaan en met vernieuwde kennis naar huis.

Nationale brandpreventieweken

Wilt u meer weten over de brandpreventieweken?

 

De wasdroger en wasmachine, nog steeds een bron van zorg.

Lees verder.

Delen: