Lespakket groep 8

Kinderen van groep 8 gaan al bijna naar het voortgezet onderwijs. De kinderen in deze leeftijdscategorie zijn ondernemend en experimenteren graag. Maar hoe staat het met hun veiligheidsbewustzijn?

Lespakket groep 8

Brandweer Flevoland heeft, in samenwerking met een aantal scholen, een lespakket ontwikkeld.

 

Doel lespakket

Het doel van het lespakket is om de leerlingen van groep 8 bewust te maken op het gebied van brandveiligheid. Het lespakket bestaat uit een boekje voor de leerling en een lerarenhandleiding. In het lespakket worden een aantal onderwerpen behandeld:

-       De rookmelder

-       Blusmiddelen

-       Vluchtwegen

-       Brandgevaarlijke situaties

-       Brandwonden en vuurwerk

Na ieder hoofdstuk heeft de leerling een keuze uit het soort opdracht dat hij of zij maakt. Dit kan zijn: een opstel schrijven, iets tekenen, iets onderzoeken, etc. 

 

Waarom dit lespakket

Dit lespakket is ontwikkeld in navolging van andere lesmethoden die wij hebben. Dit is een belangrijke doelgroep die bijna een volgende stap maakt naar het voortgezet onderwijs.

 

Win met je klas een prijs

Het resultaat van de opdrachten die bij het lespakket zitten kun je uploaden via onze site. Zodra je klas zich aanmeldt ontvang je een inlogcode voor een beveiligde (eigen) omgeving. Hier kunnen alle opdrachten ge-upload worden.

Aan het eind van ieder schooljaar bekijkt Brandweer Flevoland welke groep de meest originele opdrachten ingeleverd heeft. Deze groep ontvangt vervolgens een leuke prijs.

 

Aanvragen lespakket

Je kunt de gratis lespakketten aanvragen via het aanvraagformulier op deze website.

 

Overige lesvormen voor basisscholen

Naast het lespakket voor groep 8 heeft Brandweer Flevoland een brandweerschatkistvoorlichting. Hiervoor komt een voorlichter van Brandweer Flevoland in de klas met een schatkist voor een interactieve voorlichting.

 

Meer weten?

Indien je nog vragen hebt, kun je contact opnemen met een van onze medewerkers van afdeling Risicobeheersing via: risicobeheersing@brandweerflevoland.nl.

 

Meld je aan voor een voorlichting of lespakket
Velden met een * zijn verplicht

Stel een vraag

Heb je een vraag aan de Brandweer over brandveilig leven? Stel hem hier!

Tablet of smartphone opladen? Doe het veilig!

Lees verder.

Delen: