Voorlichting na brand

Nadat er brand is geweest in een wijk geeft de brandweer voorlichting aan de buurt.

Voorlichting na brand

Soms maakt een brand een grote indruk in een buurt als er bijvoorbeeld veel schade is of een familie door de brand tijdelijk dakloos wordt. Een brand in een buurt of wijk heeft vaak impact en roept veel vragen op bij buurtbewoners. Wij kijken naar het soort brand en besluiten vervolgens of het waardevol is om in deze wijk een voorlichting te houden.

Buurtbewoners hebben vaak vragen na een brand in hun eigen omgeving. Vooral bij branden die iedereen kunnen overkomen. Denk bijvoorbeeld aan een keukenbrand of zolderbrand. Hoe kan een buurtbewoner zorgen dat zijn/haar huis (brand) veiliger wordt?

Partytent

Brandweer Flevoland komt na een brand in een wijk met een partytent in de wijk staan op een aangegeven datum en tijdstip. In de week voorafgaand aan de voorlichting worden flyers verspreid in de wijk om de bijeenkomst aan te kondigen. Tijdens deze voorlichting kunnen de buurtbewoners hun vragen stellen en informatie krijgen over hoe hun huis brandveiliger te maken en wat te doen als er toch brand uitbreekt.

Heb je al een vluchtplan?

Lees verder.

Delen: