Het geheim van de brandweerschatkist

Kinderen van groep 4 vinden het erg leuk om meer te weten over brand. Brandweer Flevoland gaat daarom naar scholen toe om kinderen uit groep 4 les te geven over brand.

De brandweerschatkist

Een voorlichter van Brandweer Flevoland komt bij de kinderen in de klas met een brandweerschatkist. In de schatkist zitten allemaal bijzondere ‘schatten’: een rookmelder, een blusdeken en een masker. Als je dit masker opzet zie je hoe het is om door rook te lopen. Tijdens de les leren de kinderen wat ze moeten doen als de rookmelder afgaat, hoe een blusdeken werkt, maar ook dat vuur uit gaat als er geen zuurstof bijkomt. Kinderen leren ook dat bij noodgevallen 112 gebeld moet worden.

Het belang van voorlichting aan jonge kinderen

Kinderen van groep 4 voelen zich verantwoordelijk en onthouden al veel. Door de voorlichting wordt er op school over brandveiligheid gepraat maar nog belangrijker, de kinderen praten er thuis met hun ouders over. Ze willen thuis de rookmelder controleren en ze kijken bijvoorbeeld of er thuis een blusdeken hangt. Ben je benieuwd of een voorlichting werkt, lees dan het artikel van Evert Pieter.

Aanmelden voor een voorlichting

Je kunt je aanmelden voor een voorlichtingsbijeenkomst door het invullen van het formulier. Een medewerker van Brandweer Flevoland plant in overleg met jou een afspraak. De voorlichtingsbijeenkomst duurt ongeveer één uur en is gratis.

Overige lesvormen voor scholen

Naast de brandweerschatkistvoorlichting voor groep 4 heeft Brandweer Flevoland een lespakket voor groep 8. Dit  is een lesbrief en een lerarenhandleiding. Het lespakket met diverse onderwerpen heeft als insteek het veiligheidsbewustzijn van leerlingen te vergroten.

Meer weten?

Indien je nog vragen hebt, kun je contact opnemen met een van onze medewerkers van afdeling Risicobeheersing via: risicobeheersing@brandweerflevoland.nl

Voorlichting gehad?

Heb je de flyer ontvangen naar aanleiding van de voorlichting, bekijk hier de onveilige situaties.

 

Meld je aan voor een voorlichting of lespakket
Velden met een * zijn verplicht

Stel een vraag

Heb je een vraag aan de Brandweer over brandveilig leven? Stel hem hier!

Kun je snel vluchten bij een calamiteit?

Lees verder.

Delen: