Cursus woningcheck voor buurtvoorlichters in Lelystad

Onlangs hebben 8 nieuwe buurtvoorlichters de cursus woningcheck gevolgd. De deelnemers hebben na afloop vol trots hun certificaat in ontvangst genomen. 

In de cursus hebben de deelnemers geleerd over wat er veilig is in een woning en wat er beter kan. In de beschikbare tijd kijken ze naar de ketel (CO) en naar drogers en wasmachines, de juiste plaats van rookmelders en of vluchtwegen opgeruimd en beschikbaar zijn. Ook het doorlussen van elektra komt aan bod. Na deze cursus kunnen de buurtvoorlichters bewoners van hun buurt op een nette manier duidelijk maken wat goed is en wat er beter kan in hun huis.

De buurtvoorlichters zijn de dagen na hun opleiding meteen de wijk in gegaan en checken dus nu al woningen. De eerste 100 te bezoeken huishoudens staan op de lijst. Deze lijst groeit in de loop van het jaar tot wel 1000 huishoudens. Wij hopen dat de buurtvoorlichters bij minimaal 40% van deze huishoudens de check mogen doen.

Woon jij in Lelystad en wil je graag een bezoek van een buurtvoorlichter, meld je dan nu aan via: brandpreventie@brandweerflevoland.nl

Wil jij weten wat de buurtvoorlichters doen, lees het hier.

 

Delen: