Burgemeester Adema reikt lesbrief groep 8 uit officeel startmoment

Brandweer Flevoland heeft een lesbrief ontwikkeld voor kinderen van groep 8 van de basisschool. Burgemeester Ina Adema overhandigde het lespakket ‘Brand Meester’ op maandag 6 maart aan de leerlingen van groep 8 van basisschool De Meander Oost in Lelystad. 

Brand

‘Is er bij iemand van jullie wel eens brand geweest thuis?’ Na de vraag van burgemeester Ina Adema gaan meerdere vingers de lucht in. Verschillende leerlingen hebben thuis al eens de vlam in de pand gehad, een tosti-ijzer die in brand vloog of een kapotte elektrische deken. Adema vervolgt: ‘En daarom is het goed dat Brandweer Flevoland dit lespakket ontwikkeld heeft. Zodat je weet wat je moet doen bij brand of juist om brand te voorkomen. Ik hoop dan ook dat heel veel scholen in Flevoland van dit pakket gebruik gaan maken.’  

Thema’s

In het in samenwerking met een onderwijskundige, Flevolandse scholen en een illustrator ontwikkelde lespakket besteedt Brandweer Flevoland aandacht aan zaken als het gebruik van rookmelders, het gebruik van kleine blusmiddelen, het maken van een vluchtplan, het herkennen van brandgevaarlijke situaties  en het voorkomen van en omgaan met brandwonden. De leerlingen van groep 8 gaan aan de hand van korte teksten en leuke opdrachten aan de slag met deze thema’s. Brandweer Flevoland hoopt met de lesbrief de leerlingen én hun ouders en broertjes en zusjes te bereiken en bewust te maken op het gebied van brandveiligheid. Naast het lespakket voor groep 8 verzorgt Brandweer Flevoland in groep 4 voorlichtingen met de Brandweerschatkist, waarbij de attributen uit de schatkist het verhaal van de voorlichter ondersteunen. Voor groep 6 is nog een nieuwe lesbrief in ontwikkeling.

Prijs

Brandweer Flevoland stelt de lesbrieven voor groep 8 kosteloos beschikbaar aan alle basisscholen in Flevoland. Basisscholen kunnen de lesbrief aanvragen via de website www.brandveiligflevoland.nl. Op deze website zijn ook extra filmpjes, opdrachten en checklists te vinden. De scholen krijgen bij gebruik van het lespakket toegang tot het besloten deel van de website, waar deze extra’s te vinden zijn. Via deze website is het ook mogelijk foto’s van opdrachten te uploaden. Elk jaar beloont Brandweer Flevoland de school met de leukste inzending met een prijs.

Delen: