Brandweer met VR Experience op de markt in Dronten

Brandweer Flevoland staat vanaf 3 april (tot eind juni) elke twee weken op de markt in Dronten met de Brandweer VR Experience. Dit is een unieke Virtual Reality (VR) beleving in 360°, waarin bezoekers tips krijgen over hoe thuis brand te voorkomen en wat te doen als er echt brand uitbreekt.

Gelukkig kun je zelf veel doen om je huis brandveiliger te maken. Of, als er toch brand uitbreekt, de gevolgen ervan te beperken. Weet jij wat er in jouw huis kan zorgen voor brand? Hoe je bij brand veilig kunt vluchten en wat je moet doen bij vlam in de pan? Dit en meer ervaar je in de Brandweer VR Experience, waarvan de Flevolandse kick-off op de markt van Dronten plaatsvindt op 3 april om 9.30 uur. Burgemeester Ineke Bakker is hierbij aanwezig.

VR-bril
De VR Experience kun je beleven via een app. Je krijgt een zogenaamde Virtual Reality-bril op en je komt voor je gevoel in een woning terecht. In de VR-film moet je keuzes maken over hoe je bijvoorbeeld veilig buiten kunt komen in geval van een brand. Er zijn verschillende omgevingen en scenario’s te beleven, zoals veilig koken of brand(on)veilige situaties in huis. Er is ook scenario gericht op de jeugd.

Brandveilig Leven
De VR Experience is onderdeel van het programma Brandveilig Leven. Brandveilig Leven is erop gericht bewustwording te creëren over wat zij zelf kunnen doen om hun omgeving brandveiliger te maken. Deze VR Experience draagt daar op een mooie innovatieve wijze aan bij. Het is laagdrempelig en iedereen kan aan de VR Experience deelnemen.

Data
De Brandweer staat op de markt in Dronten op woensdagochtend 3 en 17 april, 1, 15 en 29 mei en 12 en 26 juni. De aanwezigheid op de markt in Dronten maakt deel uit van een pilot. Na juni wordt gekeken hoe de VR Experience breder ingezet kan worden in Flevoland.

Lukt het niet om langs te komen? De BrandweerVR app is beschikbaar in de appstore of playstore. De app is hier gratis te downloaden.

 

Delen: