Activiteiten brandpreventieweken

De brandpreventieweken zijn een landelijk initiatief van de Brandwondenstichting en Brandweer Nederland. Brandweer Flevoland doet hier ook aan mee. Enkele activiteiten waarbij u ons kunt tegenkomen en acties die wij in oktober hebben.

4 oktober 13:30 - 16:30 uur: start kinderboekenweek. Brandweer Flevoland is aanwezig bij alle bibliotheken van de Flevomeerbibliotheek. Basisschoolleerlingen kunnen hier ervaren hoe het zicht is als ze door rook lopen. Daarnaast heeft de bibliotheek nog veel meer activiteiten deze middag. 

7 oktober 11:00- 15:00 uur: Dag van de ouderen. Brandweer Flevoland is aanwezig in het stadhuis van Lelystad. 

Gedurende de hele maand oktober: rookmelderactie op Facebook. Via Facebook kun je iemand taggen van wie jij vindt dat hij of zij een rookmelder verdient en waarom. 

Landelijk loopt de actie: Hé doe de deur dicht!. Op de site verkleindekansopbrand.nl kun je een test doen om te kijken hoe veilig je huis is. 

Daarnaast presenteren wij tijdens de brandpreventieweken onze nieuwste brochure voor senioren. Deze brochure is in samenwerking met de regio's Gooi en Vechtstreek en Utrecht tot stand gekomen. 

 

Delen: