Langer zelfstandig en veilig blijven wonen

Met dit thema wil Brandweer Flevoland tijdens de Brandpreventieweken van 1 tot en met 31 oktober 2016 aandacht besteden aan het zelfstandig blijven wonen van ouderen en mensen met een beperking. Samen met o.a. de ouderenbonden en het Rode Kruis kijken wij gezamenlijk naar de technische hulpmiddelen die het mogelijk maken om langer zelfstandig te kunnen blijven wonen.  

Na het thema “Broodje Brandweer” in 2015 is dit jaar gekozen voor een veiligheidsmarkt. Tijdens deze markt willen wij de mensen informeren over de nieuwe ontwikkelingen. Er komen steeds meer mogelijkheden beschikbaar om ongemakken te omzeilen maar aan de brandveiligheid wordt niet altijd gedacht. De scootmobiel is hier een mooi voorbeeld van. Het maakt de gebruiker mobieler maar je mag dit vervoermiddel niet overal stallen.

Langer zelfstandig en veilig blijven wonen. Een actueel thema om hier samen met ouderen en mensen met een beperking over in gesprek te gaan. Waar kunnen wij elkaar vinden op het gebied van brandveiligheid. Met verschillende marktkramen, waar bedrijven als Specsavers, Het Nederlands Rode Kruis, ouderenbonden en Molenaar (gespecialiseerd in Scootmobielen) aanwezig zijn, willen wij het gesprek aan gaan.

Op onderstaande data willen wij de ouderen uitnodigen om langs te komen en samen met ons te kijken hoe wij het zelfstandig wonen veiliger kunnen maken.

15 oktober zullen we in Zeewolde bij de Sphinx een markt organiseren.

20 oktober zal dat zijn op de kazerne in Lelystad

Eind oktober willen we op Urk ook nog een markt organiseren

Voor vragen kunt u contact opnemen met Gerben van der Lugt via het algemene nummer 0900-0165 of per mail g.vanderlugt@brandweerflevoland.nl/

Delen: